BerfloBedrijf

Het BewonersBedrijf Berflo Es is een onderneming in handen van bewoners. Met een stevig verdienmodel gebaseerd op verhuur en betaalde opdrachten verdienen wij eigen geld. Wij zijn zelfvoorzienend en hierdoor onafhankelijk van subsidies. Dit doen wij door verhuur en tal van betaalde activiteiten. Het Marnixhoes is een van de projecten van het BewonersBedrijf Berflo Es.

TMZ

Het wijkteam Hengelo Zuid van TMZ is gevestigd in het Marnixhoes. De wijkteams van TMZ hebben veel eigen verantwoordelijkheid en staan bekend om hun persoonlijke werkwijze. Ze vinden het belangrijk om onze cliënten goed te leren kennen, zodat zij zich op hun gemak voelen. Dit verbetert de kwaliteit van zorg en het draagt bij aan het werkplezier van werknemers.

rode kruis

De afdeling Hengelo-Borne van het Rode Kruis is gevestigd in het Marnixhoes. De afdeling Hengelo-Borne heeft in het Marnixhoes een eigen leslokaal en opslag. De afdeling Hengelo-Borne organiseert regelmatig EHBO-cursussen in Hengelo voor particulieren en voor organisaties. Ook voor een cursus reanimatie/AED of Eerste Hulp aan Kinderen kan u bij hen terecht.

ribw-overijssel

Het Team Ambulant Midden Twente van het RIBW Overijssel huurt in het Marnixhoes een kantoorruimte. Wij ondersteunen mensen met een psychische kwetsbaarheid bij het vormgeven van hun dagelijks leven. Zo lang als nodig is. We bieden ondersteuning en begeleiding aan bij (zelfstandig) wonen, dagbesteding of werken & leren aan mensen met een psychische kwetsbaarheid.

HBC

De Hengelose Bridge Club houdt haar clubavonden op dinsdagavonden in het Marnixhoes.

De Derde Hand

B.C. De Derde Hand houdt haar clubavonden op woensdagavonden in het Marnixhoes.

fit met elkaar

In samenwerking met het UWV hebben wij een sport- en beweeg re-integratie traject gestart in buurthuis het Marnixhoes Hengelo. Ons sport traject is gemaakt voor mensen die arbeidsongeschikt zijn, waarbij het werken zelf nog een stap te groot is door persoonlijke redenen.

Overige huurders

Karateclub
Foto- en Filmclub Holec
Modelspoor Club